Blog

Coaching Energie MieVita

Opgefokt?

Opgefokt?

Opgefokt?

12 manieren om binnen 5 minuten ‘de ergste hitte’ eraf te halen

Herken je dit?
364 nieuwe e-mails in je inbox, net een koffievlek in je nieuwe broek en die afspraak die je al maanden probeert te maken is over precies 5 minuten. Met andere woorden, niet de meest ideale tijd om even rust te nemen. Als we opgefokt zijn willen we het liefst ver weg om de rust te zoeken die zo ontzettend nodig hebben. Maar helaas kunnen we vaak niet eens de tijd vinden om aandacht te besteden aan lekker eten, genoeg slapen of zelfs maar op tijd naar de wc gaan. MieVita heeft voor jou 12 makkelijke manieren gevonden om binnen 5 minuten weer rustig te worden. Zo laat jij weer het beste van jezelf zien.

1. Neem kleine slokjes groene thee
In plaats van rode vlekken in je nek van boosheid, wordt groen met een kopje thee. Groene thee is een natuurlijke bron van L-theïne, een chemisch stofje dat helpt om boosheid te laten verdwijnen. Kook wat water, schenk een kop vol en neem kleine slokjes.

2. Geniet heel bewust van pure chocolade
Een klein blokje, ongeveer 15-20 gram van dit donkere lekkers kalmeert je zenuwen. Donkere chocolade, 72% of meer cacao, reguleert je stresshormoon cortisol en helpt je metabolisme te stabiliseren.

3. Haal adem! 
Een gemakkelijkere manier om rustiger te worden is er niet. Haal langzaam en diep adem om je hartslag naar beneden te krijgen en je bloeddruk te verlagen. Probeer een Pranayama ademhaling, een methode die bij yoga gebruikt wordt. Je ademt door één neusgat om stress los te laten. Of adem 5 tellen in, hou je adem 5 tellen vast in je onderbuik en adem in 5 tellen weer uit.

4. Terugtellen
Nee, geen IQ Test, maar een manier om te ontspannen. Wanneer je je zorgen maakt, tel langzaam tot 20 en daarna weer terug om rustig te worden. Wat kwam er ook weer na 16? Zo leid je je gedachten af van dat belangrijke gesprek.

5. Doe je ogen even dicht
Frank Boeijen zong het al: ‘Sluit je ogen’. Neem een korte pauze van alle drukte om je heen, op je werk of in je drukke huishouden. Doe gewoon even je ogen dicht! Daarna ben weer kalm en kun je je beter concentreren.

6.  Knijp in een stressbal
Als je je collega, je vriendin of een toevallige voorbijganger die tegen je opbotst wel kunt ‘wurgen’. Knijp lekker in een stressbal. Zorg voor het gemak dat je het balletje altijd bij je hebt.

7. Koud water over je polsen
Laat je parfum even staan en ga voor water. Als je gestrest bent, laat lekker koud water over je polsen lopen en dep het koude water achter je oorlellen. Onder de dunne huid lopen belangrijke aders, als je deze koelt wordt je hele lijf weer rustig. Ook het geluid van stromend water kan helpen.

8. Borstel je haar
Ook al heb je je haar al minimaal 100 keer geborsteld vandaag. De herhaling van de beweging en helpt om kalmer te worden. Is je haar te kort? Afwassen met de hand of breien is een mooi alternatief.

9. Lekker in je eentje
Vijf minuutjes voor jezelf met jezelf kan net even genoeg zijn om je gedachten op een rijtje te zetten en je hoofd leeg te maken.

10. Zoek de zon op 
Buiten is het zonnetje…. Ga lekker naar buiten als de koperen ploert aan de hemel staat. Je bent op slag vrolijker en je zorgen verdwijnen naar de achtergrond.

11. Staar even uit het raam 
Als de situatie hectisch wordt, probeer eens vijf minuutjes uit het raam te staren. (Niet op een blinde muur ?). Over de bomen uitkijken is erg rustgevend.

12. Lach! 
Ik? Gestrest? Haha! Lekker lachen is een simpele manier om rustiger te worden, maar er zit wetenschap achter. Lachen kan de doorbloeding verhogen en geeft je immuunsysteem een boost. Zorg dat je een leuke grap bij de hand hebt of gebruik een gezonde dosis zelfspot. Succes verzekerd.

Populaire berichten

Deze regio telt wél genoeg leefstijlcoaches
Opgefokt?
Pittige levenslessen

Over Mievita

MieVita staat voor ‘mijn leven’. Ieder mens is anders, heeft zijn eigen drijfveren, ambities, overtuigingen en emoties. Je leeft je eigen leven en daarin maak je de keuzes die bij jou passen.

Lees verder over MieVita