Veelgestelde vragen

Wat is coaching?
Coaching bestaat na het invullen van een van de checks uit gesprekken en oefeningen waarin jouw coachvraag helder en duidelijk wordt. Jouw doel en de weg ernaartoe bestaat uit onderzoeken, scherper stellen en stap voor stap in kleine acties ondernemen. Je komt uitdagende bochten tegen met een verrassende wending hier en daar. Dat kan bijvoorbeeld zijn op lichamelijk gebied, in je relaties of waar sta ik nou eigenlijk voor?

Ik stel scherpe en krachtige vragen om ervoor te zorgen dat jij de uitdagingen aan kan gaan om uiteindelijk je doel te bereiken. Daarbij maak ik gebruik van verschillende coaching technieken. Vooraf leg ik de coaching techniek of oefening uit en check bij jou of dit passend is. Jij bepaalt.

In het coaching proces luister ik aandachtig. Niet alleen naar wat je zegt, maar vooral naar hoe je zegt. Welke woorden gebruik je en wat is je gezichtsuitdrukking en lichaamstaal. Voor mij belangrijk signalen waaraan ik kan merken of we met juiste vraag en op de voor jou goede manier bezig zijn om vooruitgang te boeken.

Tijdens het coaching proces kom je bijvoorbeeld vaak gedachtenpatronen tegen die je tegenhouden om veranderingen aan te gaan. Deze patronen zijn zo ingesleten dat je ze voor waar aanneemt, maar is dat wel zo? Zijn deze gedachten helpend of houden ze je juist tegen? Bijna iedereen heeft ze en mijn taak als coach is om ze samen jou te identificeren en kijken hoe je hiermee omgaat om uiteindelijk passend afscheid te nemen. Deze gedachten kunnen je onbewust tegenhouden op veel gebieden. Als ze zijn ‘opgeruimd’ komt er ruimte en energie voor verandering en ontwikkeling.

Tijd voor actie? Neem contact op.
Kan ik me als particulier ook aanmelden?
Zeker! Leefstijlcoaching is voor iedereen die in zichzelf wil investeren. Voor meer positieve energie, plezier en heel bewust je eigen keuzes maken. Je bent het waard.

Iets voor jou? Neem contact op en laat je verder informeren.
Hoe weet ik of jij de juiste coach voor mij bent?
Vul dan het contactformulier in. Ik neem contact met je op en we plannen een gratis een telefonisch kennismakingsgesprek van maximaal een half uur. Daarin kunnen we over en weer vragen stellen.

Dit gesprek heeft 3 doelen

• Voor jou om mij een beetje te leren kennen, mijn stem te horen, een gevoel te krijgen of je door mij gecoacht wil worden en vooral vragen te stellen over de werkwijze en het traject.
• Voor mij om je een beetje te leren kennen en alvast een tipje van de sluier op te lichten van de uitdagingen waar je tegenaan kan lopen.
• Voor beiden of het goed voelt om met elkaar te gaan werken. Niet iedereen wil met mij werken en ik werk niet met iedereen. De ‘klik’ is essentieel. Een voorwaarde is dat we allebei enthousiast zijn samen te gaan voor de ‘weg met onverwachte bochten’ Voor jou om met mij de ontdekkingstocht aan te gaan. Voor mij om jou positief uit te dagen op de weg naar het doel wat je wilt bereiken in het coachtraject. Als we geen match zijn kan ik je altijd een collega-coach aanbevelen die beter bij je past.
Ik heb gehoord dat coaching af en toe kan schuren, klopt dat?
Ja, dat kan. Soms is het niet anders. Als we in het traject tegen een ‘hobbel ‘aanlopen die niet comfortabel is, dan is het de moeite is om te onderzoeken waarom. Het is bijna zeker iets wat je op een of andere manier tegenhoudt. Ook al ben je je daar niet bewust van. Het betekent dat uit je ‘comfortzone’ bent. In je deze comfortzone gebeurt er niets nieuws, anders of zinvols. Het voelt als een oude jas. Misschien lekker veilig en warm maar Einstein wist het al: ‘Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg’.

Tijd om te veranderen? Neem contact op.